Crisistijd ‘uitgelezen kans’ voor asbestsanering kantoor Belastingdienst

Crisistijd ‘uitgelezen kans’ voor asbestsanering kantoor Belastingdienst

Het stond al een tijd op de planning: de aanpassingen in brandveiligheid en de – daarvoor noodzakelijke – asbestsanering van het pand van de Belastingdienst aan de Groningensingel in Arnhem. Omdat het gebouw dagelijks in gebruik was door zo’n 1.100 mensen, leek het geen eenvoudige klus. ‘Maar toen iedereen ineens moest thuiswerken, kwam het vrijwel leeg te staan en bleek een algehele sanering toch haalbaar’, zegt assetmanager Jelle Reinalda van het Rijksvastgoedbedrijf.

Servicebouw raamcontractant Rijksvastgoedbedrijf

Deze opdracht maakt deel uit van het raamcontract dat het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) met Giesbers Servicebouw gesloten heeft voor de ‘bundel’ Projectmatige werken tot 1,5 miljoen euro in de regio Gelderland-Flevoland. Als hoofdaannemer begeleiden we hier de volledige asbestsanering en zorgen we voor brandwerende voorzieningen. Daarnaast regelen we bijkomende werkzaamheden als het schilderwerk en vervangen van de plafonds. Wekelijks heeft onze uitvoerder afstemmingsoverleg met de toezichthouder van het RVB, Leo de Jong.

‘Op een bouwplaats is het houden van 1,5 meter afstand niet altijd gemakkelijk. Daarom hebben we verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo hebben we een schema opgesteld met de belangrijkste aspecten waarop gelet moet worden’, laat Hubert-Jan van den Brink, projectleider van Giesbers Servicebouw, zien (zie foto).

Lees hier het hele artikel van Rijksvastgoedbedrijf.