Circulaire Economie, ook onze verantwoordelijkheid
Hét thema op dit moment is de ‘circulaire economie’. En deze week is het de Week van de Circulaire Economie. Een jaarlijkse, landelijke campagneweek die wordt georganiseerd door Nederland Circulair!, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen.
Giesbers is van mening dat wij het aan de aarde en toekomstige generaties verplicht zijn bij elk huisvestingsvraagstuk, ook die van onszelf, met het beste, meest duurzame antwoord te komen. In eerste instantie kijken wij daarom samen met onze opdrachtgevers of renovatie of verduurzaming van de huidige locatie mogelijk is, pas in de laatste plaats denken we aan nieuwbouw (op bestaande of nieuwe locatie). In een circulaire benadering van bedrijfshuisvesting hebben wij een belangrijke rol te vervullen.
Intern bewustwordingsproces
Giesbers heeft vorig jaar meegedaan aan de Circular Economy Challenge van de Rabobank. Dit heeft in hoge mate bijgedragen aan het interne bewustwordingsproces en het leggen van regionale verbindingen. Voor de verbouwing van ons kantoor in Wijchen zijn medewerkers betrokken en gestimuleerd mee te denken en ideeën te verzamelen voor het zo veel mogelijk circulair verbouwen van hun werkomgeving. Wat voor de één (rest)afval is, is voor de ander nog bruikbaar.
Revived by Gispen en Vakwerk Architecten
Wij passen deze circulaire manier van denken dus ook toe bij de verbouwing van ons eigen pand die momenteel plaatsvindt. Uit bestaande wanden en kasten worden bureaubladen op zit- en stahoogte vervaardigd voor de concentratieplekken. Verder hebben wij in Gispen een partner gevonden voor ‘gerevitaliseerd’ meubilair. Met haar concept ‘Revived by Gispen’ verlengt zij de levensduur van producten, ofwel revitaliseert ze. Zo staan er binnenkort onder meer bureaus, opnieuw gestoffeerde bureaustoelen en actief werken stimulerend zitmeubilair uit deze collectie in ons verbouwde werkomgeving. En komen in onze nieuwe entree/café/ bedrijfsrestaurant en de koffiecorners hanglampen geperst uit restmateriaal en voormalige treinbanken. Ook voor de verdere aankleding worden materialen gebruikt die hun functie hebben gehad. Paul Ketelaars van Vakwerk Architecten begeleidt ons in dit proces. Hij heeft ook ideeën voor een eyecatcher, uiteraard vervaardigd uit hergebruikt materiaal, die symbool staat voor onze ontwikkelings- en realisatieactiviteiten. Op termijn wordt de tuininrichting op dezelfde manier aangepakt. Wordt vervolgd dus!
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Giesbers Servicebouw. Meer over de verbouwing en circulair hergebruik in onze volgende nieuwsbrief. Wilt u deze ook ontvangen? Schrijf u dan in via het formulier helemaal onderaan deze pagina. En volg ons ook op LinkedIn.