Vijver parkeerdek Belastingkantoor Apeldoorn weer waterdicht 

Vijver parkeerdek Belastingkantoor Apeldoorn weer waterdicht

In opdracht van Rijksvastgoedbedrijf hebben we groot onderhoud uitgevoerd aan het parkeerdek van het Belastingkantoor in Apeldoorn. De grote vijver die zich daarop bevindt en dient als koeling voor het gebouw, veroorzaakte namelijk al langere tijd lekkage. Een specialistisch en complex project met als doel de waterdichtheid weer te kunnen garanderen.  

Na onderzoek, omdat nergens achterhaald kon worden hoe de betonnen vijverelementen destijds waren geplaatst, hebben we samen met kraanbedrijf Jenniskens en staalbedrijf Schut zelf hijsmiddelen ontwikkeld en geproduceerd. Met behulp hiervan zijn de vijverelementen verwijderd, een zware en secure klus. Uit het onderzoek bleek ook dat de bestaande dilatatieprofielen –  sleuven tussen twee vloerdelen die de spanning in de vloer opvangen – de lekkage veroorzaakten maar niet vervangen konden worden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een passende oplossing en hebben we asfalttapijt gelegd om de waterdichtheid voor de komende jaren te garanderen. 

Deze opdracht maakt deel uit van het raamcontract dat het Rijksvastgoedbedrijf met Giesbers Servicebouw gesloten heeft voor de ‘bundel’ Projectmatige werken tot 1,5 miljoen euro in de regio Gelderland-Flevoland.