Gerechtsgebouw Zutphen

Dakrenovatie: hoogwaardige isolatie en betere bescherming tegen weersinvloeden

Na de renovatie van het Paleis van Justitie in Arnhem voert Giesbers Servicebouw nu renovatiewerkzaamheden uit bij het gerechtsgebouw in Zutphen, net als Arnhem een locatie van de rechtbank Gelderland. Het dak van dit monumentale gebouw is aan vervanging toe. In samenwerking met Van Rosmalen Dakbedekkingen vervangen we de huidige isolatie en dakbedekking door hoogwaardige, beter isolerende platen en bitumendakbedekking. Een uitdagend project vanwege de vele hoogteverschillen in het dak, daarmee samenhangende aansluitingen op de gevels en door de aanwezige klimaatinstallaties op het dak.

Aangezien het huidige grind lekkages in de dakbedekking veroorzaakt komt er nieuw grind. Het oude grind zuigen we van het dak en het nieuwe grind blazen we er weer op. Alle bijkomende installatietechnische werkzaamheden worden uitgevoerd door onze partner Unica.

Goede communicatie van groot belang

Om de overlast te beperken renoveren we het dak in meerdere fases. Al onze werkzaamheden doen we in samenspraak met de rechtbank en stemmen die zo af dat de bedrijfsvoering van de rechtbank gewoon door kan gaan en de medewerkers en bezoekers zo min mogelijk hinder ondervinden. Hierbij heeft goede en tijdige communicatie voor ons prioriteit.

Raamcontract

Deze opdracht voor de rechtbank Gelderland maakt deel uit van het raamcontract dat het Rijksvastgoedbedrijf met Giesbers Servicebouw gesloten heeft voor de ‘bundel’ Projectmatige werken tot 1,5 miljoen euro in de regio Gelderland-Flevoland.

Nieuwsberichten

24-01-2023 Renovatie dak gerechtsgebouw Zutphen

Opdrachtgever
  • Rijksvastgoedbedrijf
Overige partijen
  • Unica
  • Van Rosmalen Dakbedekkingen
Projectfase
  • In uitvoering
Start
  • 2022