Paleis van Justitie Arnhem

Functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige tijd

Als onderdeel van het raamcontract met het Rijksvastgoedbedrijf hebben wij een aantal zittingszalen van het Paleis van Justitie in Arnhem aangepast en verbouwd. Het ging om functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige eisen van comfort en techniek. Daarnaast hebben we groot onderhoud aan de buitenzijde uitgevoerd. Het rijksmonumentale gebouw aan de Walburgstraat is een locatie van de rechtbank Gelderland en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Upgrade qua comfort en akoestiek

De openbare ruimtes van het Paleis van Justitie waren aan een renovatie toe. Ze voldeden niet meer aan de (digitale) eisen van deze tijd. Een aantal zittingszalen heeft een upgrade qua comfort gekregen en een frisse uitstraling anno nu met nieuw meubilair en nieuwe verlichting en stoffering. Ook de akoestiek gaven we aandacht. Half juli vorig jaar zijn we gestart met de renovatie van de Leigraafzaal. Hierna volgden andere zittingszalen, pers- en advocatenkamer en ontvangstruimte. Het meubilair in de algemene ruimten is vernieuwd en de publieke ruimten in de gangen op de begane grond en 1e etage hebben we zodanig aangepast en ingericht dat ze voor meerdere functies en doeleinden gebruikt kunnen worden. In juli vervangen we nog de houten hellingbaan voor mindervaliden bij de entree door een stalen variant met microbeton.

Zo min mogelijk overlast

Belangrijk vonden wij het om onze werkzaamheden uit te voeren met zo min mogelijk overlast voor medewerkers en bezoekers. Tijdens de renovatie waren er hier en daar andere looproutes en waren sommige zittingen in andere zalen. Sinds april van dit jaar zijn de openbare ruimtes en zittingszalen weer klaar voor jarenlange rechtspraak.

Lees meer over dit project op de website van de Rechtspraak

Bouw je beste scenario met Factor G

Ook eens van gedachten wisselen over jouw (bedrijfs)huisvesting? We luisteren graag. Als je al een idee hebt en ook als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen. Of het nu gaat om uitbreiding, renovatie, verduurzaming, transformatie of nieuwbouw. Wij denken met je mee vanaf het allereerste begin en delen vrijblijvend onze kennis. We luisteren, vragen door en dagen je uit om met andere ogen naar de toekomst te kijken.

Als het om jouw huisvesting gaat, weet je één ding zeker: alles moet erop ingericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen (blijven) opereren. Dat is ook onze visie als het gaat om huisvestingsoplossingen. Samen bouwen we jouw beste scenario.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Groen, Grensverleggend en Gegarandeerd, zodat jouw pand kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Die meerwaarde creëren we samen. Aan de hand van Factor G – ons concept voor toekomstgerichte bedrijfshuisvesting.

Nieuwsberichten

13-04-2022 Weer up-to-date voor jarenlange rechtspraak
26-07-2021 Renovatie Paleis van Jusitie gestart

Groot onderhoud buitenzijde

Naast bovenstaande functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige tijd qua comfort en techniek in het Paleis van Justitie ging de renovatie verder aan de buitenzijde van het pand.

Zo hebben we groot onderhoud uitgevoerd aan de gevel en het dak door onder meer plaatselijk het metsel- en voegwerk te herstellen, de gevel te reinigen, de metalen kozijnen na te lopen en waar nodig te herstellen, schilderwerk op de begane grond aan de zijde van de binnentuin uit te voeren, de tourniquets en schuifdeuren te reviseren, het dak te reinigen en de dakrand en dakbedekking te repareren. Daarmee hebben we ook de buitenzijde van het Paleis van Justitie flink onder handen genomen.

Opdrachtgever
  • Rijksvastgoedbedrijf
Overige partijen
  • Unica Building Services
  • Hollander Techniek
Projectfase
  • Gerealiseerd
Start
  • 2021