Paleis van Justitie Arnhem

Functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige tijd

Als onderdeel van het raamcontract met het Rijksvastgoedbedrijf hebben wij een aantal zittingszalen van het Paleis van Justitie in Arnhem aangepast en verbouwd. Het ging om functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige eisen van comfort en techniek. Het rijksmonumentale gebouw aan de Walburgstraat is een locatie van de rechtbank Gelderland en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Upgrade qua comfort en akoestiek

De openbare ruimtes van het Paleis van Justitie waren aan een renovatie toe. Ze voldeden niet meer aan de (digitale) eisen van deze tijd. Een aantal zittingszalen heeft een upgrade qua comfort gekregen en een frisse uitstraling anno nu met nieuw meubilair en nieuwe verlichting en stoffering. Ook de akoestiek gaven we aandacht. Half juli vorig jaar zijn we gestart met de renovatie van de Leigraafzaal. Hierna volgden andere zittingszalen, pers- en advocatenkamer en ontvangstruimte. Het meubilair in de algemene ruimten is vernieuwd en de publieke ruimten in de gangen op de begane grond en 1e etage hebben we zodanig aangepast en ingericht dat ze voor meerdere functies en doeleinden gebruikt kunnen worden. In juli vervangen we nog de houten hellingbaan voor mindervaliden bij de entree door een stalen variant met microbeton.

Zo min mogelijk overlast

Belangrijk vonden wij het om onze werkzaamheden uit te voeren met zo min mogelijk overlast voor medewerkers en bezoekers. Tijdens de renovatie waren er hier en daar andere looproutes en waren sommige zittingen in andere zalen. Sinds april van dit jaar zijn de openbare ruimtes en zittingszalen weer klaar voor jarenlange rechtspraak.

Lees meer over dit project op de website van de Rechtspraak

Nieuwsberichten

13-04-2022 Weer up-to-date voor jarenlange rechtspraak
26-07-2021 Renovatie Paleis van Jusitie gestart

Opdrachtgever
  • Rijksvastgoedbedrijf
Overige partijen
  • Hollander Techniek
  • Unica Building Services
Projectfase
  • Gerealiseerd
Start
  • 2021