Defensiegebouwen

Ketels vervangen

Als onderdeel van het raamcontract vroeg Rijksvastgoedbedrijf ons op diverse locaties van Defensie cv-ketels te vervangen.

Chroom-6 verwijderd

Voordat we met de werkzaamheden begonnen, is er eerst onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van de chemische stof Chroom-6 die schadelijk is voor de gezondheid. Chroom-6 wordt steeds vaker aangetroffen in onze werk- en leefomgeving. De toepassing van chroom-6 was de afgelopen 50 jaar verre van gestructureerd. Hierdoor is het onduidelijk waar het precies zit. Waar Chroom-6 werd ontdekt, hebben we maatregelen genomen om dit veilig te verwijderen. Ook hebben we op diverse locaties asbest aangetroffen en gesaneerd; met name in de flensen (waarmee een lekdichte verbinding gemaakt wordt) van aan- en afvoerbuizen.

Op de Oranjekazerne in Schaarsbergen hebben we heaters vervangen, evenals in een groot ketelhuis dat meerdere gebouwen van verwarming en warm water voorziet. Op de locatie Stroe hebben we in een aantal gebouwen en in twee grote loodsen de cv-ketels vervangen. En op locatie Ermelo hebben wij de cv-ketels vervangen én een airconditioningsinstallatie aangebracht voor koeling van de opstelruimte van de ketel.

Raamcontract

Deze opdracht maakt deel uit van het raamcontract dat het Rijksvastgoedbedrijf met Giesbers Servicebouw gesloten heeft voor de ‘bundel’ Projectmatige werken tot 1,5 miljoen euro in de regio Gelderland-Flevoland.

Opdrachtgever
  • Rijksvastgoedbedrijf
Overige partijen
  • Unica Building Services
Projectfase
  • Gerealiseerd