Belastingdienst – Arnhem

Asbestsanering en brandwerende
voorzieningen

Het stond al een tijd op de planning: de aanpassingen in brandveiligheid
en de – daarvoor noodzakelijke – asbestsanering van het pand van de
Belastingdienst in Arnhem. Omdat het gebouw dagelijks in gebruik was
door zo’n 1.100 mensen, was het niet zo eenvoudig te plannen. Maar toen
iedereen door corona ineens thuis moest werken, kwam het pand vrijwel
leeg te staan en konden we de algehele sanering efficiënt doorvoeren.

Volledige asbestsanering begeleid

Als hoofdaannemer hebben we de volledige asbestsanering begeleid (het verwijderen/inkapselen van diverse bouw- en isolatiematerialen waarin asbest was verwerkt) en gezorgd voor brandwerende voorzieningen. Daarnaast hebben we bijkomende werkzaamheden als het schilderwerk en vervangen van de plafonds geregeld. Om alles in goede banen te leiden en af te stemmen had onze uitvoerder wekelijks overleg met de toezichthouder van het Rijksvastgoedbedrijf.

Bouw je beste scenario met Factor G

Ook eens van gedachten wisselen over jouw (bedrijfs)huisvesting? We luisteren graag. Als je al een idee hebt en ook als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen. Of het nu gaat om uitbreiding, renovatie, verduurzaming, transformatie of nieuwbouw. Wij denken met je mee vanaf het allereerste begin en delen vrijblijvend onze kennis. We luisteren, vragen door en dagen je uit om met andere ogen naar de toekomst te kijken.

Als het om jouw huisvesting gaat, weet je één ding zeker: alles moet erop ingericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen (blijven) opereren. Dat is ook onze visie als het gaat om huisvestingsoplossingen. Samen bouwen we jouw beste scenario.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Groen, Grensverleggend en Gegarandeerd, zodat jouw pand kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Die meerwaarde creëren we samen. Aan de hand van Factor G – ons concept voor toekomstgerichte bedrijfshuisvesting.

Raamcontract

Deze opdracht voor het Paleis van Justitie maakt deel uit van het raamcontract dat het Rijksvastgoedbedrijf met Giesbers Servicebouw gesloten heeft voor de ‘bundel’ Projectmatige werken tot 1,5 miljoen euro in de regio Gelderland-Flevoland.

Foto’s: Erik Jansen

Opdrachtgever
  • Rijksvastgoedbedrijf
Overige partijen
  • Unica Building Services
  • Boks Brandpreventie
Projectfase
  • Gerealiseerd