JOKAN op bezoek: thema-avond circulariteit

JOKAN op bezoek: thema-avond circulariteit

Onlangs bezocht Jong Onroerend Goed Arnhem-Nijmegen (JOKAN) ons kantoor voor een thema-avond over circulariteit. De organisatie was in handen van Hubert-Jan van den Brink (lid van JOKAN namens Giesbers).

Na een korte introductie over ons bedrijf door John de Beijer nam Paul van Doorn iedereen mee in wat wij als partner van Madaster doen om onze projecten circulair te maken en hoe wij met elkaar toe moeten werken naar een volledig circulaire en energieneutrale (bouw)economie in 2050. Door zijn inhoudelijke verhaal zorgde hij voor een wake-up call onder de aanwezigen om de noodzaak van circulair bouwen te onderstrepen. Rob van Lith van New Horizon completeerde de avond met zijn verhaal over hoe zij met ‘urban mining’ circulair bouwen een boost geven. Urban mining is het ontmantelen (in plaats van slopen) van gebouwen met als doel zo veel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik. Volgens de leden van JOKAN een inspirerende avond met nieuwe inzichten, tips en discussie over toepassingen van materialen en grondstoffen, diverse productinnovaties en hoe de MPG (Milieu Prestatie Gebouw) naar 0 te krijgen in 2050.

Wilt u ook meer weten over circulair bouwen of verduurzaming van uw huisvesting? Neem dan contact op met Hubert-Jan van den Brink, hvandenbrink@giesbersservicebouw.nl.