Gerenoveerd Paleis van Justitie te bezoeken tijdens Open Monumentendag

Gerenoveerd Paleis van Justitie te bezoeken tijdens Open Monumentendag

Komend weekend is het weer Open Monumentendag. Ook het Paleis van Justitie in Arnhem, waar Giesbers Servicebouw diverse werkzaamheden heeft mogen uitvoeren voor opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf, is op zaterdag 10 september te bezoeken.

We hebben een groot deel van de publiekruimtes en zittingszalen van het Paleis van Justitie aangepast. Alle noodzakelijke functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige eisen van comfort en techniek zijn zorgvuldig afgestemd op de cultureel-historische waarden van het gebouw en de zalen. Het rijksmonumentale gebouw is een locatie van de rechtbank Gelderland en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Wil je meer weten over dit monument en deze bijzondere wijze van renoveren? Kom dan zaterdag 10 september naar de Walburgstraat in Arnhem waar je aan de hand van een plattegrond zelf de openbare ruimtes van het Paleis van Justitie kunt bekijken. Tevens zijn er korte films te zien met informatie over het monument en de aanpassingen die het afgelopen jaar zijn gedaan én verzorgt Gilde Stadswandeling Arnhem diverse rondleidingen.

Meer info vind je via deze link.