Bewust Veilig Dag: samen met collega’s, partners en onderaannemers meedoen aan online toolboxen en een spel

Bewust Veilig Dag: samen met collega’s, partners en onderaannemers meedoen aan online toolboxen en een spel

Vandaag is het Bewust Veilig Dag. Op deze landelijke dag staat het creëren van meer bewustzijn rond veilig werken in de bouw, techniek en onderhoud centraal. Bedrijven in deze sectoren besteden op hun eigen manier extra aandacht aan veilig en gezond werken. Wij hebben dit op diverse projecten van Servicebouw gedaan.

Samen met collega’s, partners en onderaannemers hebben we meegedaan aan een van de online toolboxen 1) Omgaan met werkdruk, 2) Werken met ladders en trappen en/of 3) Veilige elektrische arbeidsmiddelen op je werk. Daarnaast is er op twee bouwlocaties een veiligheidscultuurspel gespeeld.

Belangrijkste conclusie: veilig werken doen we samen! Iedereen weet wel dat veilig werken essentieel is. Dat er desondanks af en toe iets misgaat en er nog altijd ongelukken gebeuren, komt doordat we niet elk moment van de dag bewust bezig zijn met veiligheid. Hoe meer mensen zich hiervan bewust zijn, hoe beter. Hopelijk heeft onze invulling van de Bewust Veilig Dag 2023 hieraan een bijdrage geleverd.

Speciaal voor deze dag is de Bewust Veilig-krant uitgebracht.