Renovatie Paleis van Justitie gestart

Renovatie Paleis van Justitie gestart

Als onderdeel van het raamcontract met het Rijksvastgoedbedrijf gaan wij een aantal zittingszalen van het Paleis van Justitie in Arnhem verbouwen en aanpassen. Het gaat hier om functionele verbeteringen en aanpassingen aan de huidige eisen van comfort en techniek. Het rijksmonumentale gebouw aan de Walburgstraat is een locatie van de rechtbank Gelderland en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Upgrade qua comfort en akoestiek

De openbare ruimtes van het Paleis van Justitie zijn aan een renovatie toe. Ze voldoen niet meer aan de (digitale) eisen van deze tijd. Een aantal zittingszalen krijgt een upgrade qua comfort en een frisse uitstraling anno 2021 met nieuw meubilair en nieuwe verlichting en stoffering. Ook de akoestiek geven we aandacht. Half juli zijn we gestart met de renovatie van de Leigraafzaal. Hierna volgen andere zittingszalen, pers- en advocatenkamer en ontvangstruimte. Het meubilair in de algemene ruimten wordt vernieuwd en de publieke ruimten in de gangen op de begane grond en 1e etage worden zodanig aangepast en ingericht dat ze voor meerdere functies en doeleinden gebruikt kunnen worden. Tot slot vervangen we de houten hellingbaan voor mindervaliden bij de entree door een stalen variant met microbeton.

Zo min mogelijk overlast

Onze aanpak is erop gericht om onze werkzaamheden uit te voeren met zo min mogelijk hinder voor medewerkers en bezoekers. Tijdens de renovatie zijn er hier en daar andere looproutes en vinden zittingen soms in andere zalen plaats. Medio maart 2022 zijn de openbare ruimtes en zittingszalen weer klaar voor jarenlange rechtspraak.

Lees meer over dit project op de website van de Rechtspraak