Pand MediaMarkt Arnhem

Uitdagende transformatie in hartje Arnhem

Giesbers Servicebouw heeft het pand waarin de MediaMarkt in Arnhem is gevestigd ingrijpend onder handen genomen. De winkel in consumentenelektronica aan het Velperplein is door de toegenomen online verkoop van de huidige twee verdiepingen naar één winkelvloer op de begane grond gegaan, waarmee de eerste verdieping beschikbaar is gekomen voor een andere functie, te weten kantoren. Een transformatie dus van winkelfunctie naar kantoorruimte, die eventueel later aangepast kan worden naar woonfunctie (appartementen). Wij hebben met de eigenaar van het pand meegedacht waarmee nu al rekening gehouden moet worden mocht die wens er later zijn. 

Servicebouw heeft de casco aanpassingen gedaan om te komen tot deze nieuwe functie van de eerste verdieping. Het ging onder meer om het realiseren van een grote daksparing voor een nieuwe daktuin voor meer daglicht, diverse gevelsparingen en een nieuwe entree met lift.

Binnenstedelijk bouwen

Een uitdagende opdracht en een schoolvoorbeeld van binnenstedelijk bouwen. Terwijl er gesloopt werd, materialen werden af- en aangevoerd en de daadwerkelijke bouw plaatsvond, bleef de MediaMarkt in het centrum van Arnhem gewoon open van 9 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds, evenals de (openbare) parkeergarage onder het pand. Dit vroeg om een strakke planning, veel afstemming en flexibiliteit en werkzaamheden buiten de normale werktijden. De hijskraan kon bijvoorbeeld alleen gebruikt worden tussen 21 uur ‘s avonds en 9 uur ‘s ochtends, maar tegelijkertijd hielden we natuurlijk rekening met de (nacht)rust van de bewoners boven in het pand en in de directe omgeving.

Creatieve oplossingen

Het feit dat er rondom het pand geen plaats was voor onze bouwkeet en opslag van bouwmaterialen vroeg om creatieve oplossingen. Daarom werd een leegstaand appartement boven de winkel ‘omgebouwd tot bouwkeet’ en vond opslag in een gedeelte van de parkeerkelder plaats. Zo hebben we er samen voor  gezorgd dat de omgeving zo min mogelijk hinder ondervond en konden we toch binnen de planning deze transformatie/renovatie afronden.

Bouw je beste scenario met Factor G

Ook eens van gedachten wisselen over jouw (bedrijfs)huisvesting? We luisteren graag. Als je al een idee hebt en ook als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen. Of het nu gaat om uitbreiding, renovatie, verduurzaming, transformatie of nieuwbouw. Wij denken met je mee vanaf het allereerste begin en delen vrijblijvend onze kennis. We luisteren, vragen door en dagen je uit om met andere ogen naar de toekomst te kijken.

Als het om jouw huisvesting gaat, weet je één ding zeker: alles moet erop ingericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen (blijven) ondernemen. Dat is ook onze visie als het gaat om huisvestingsoplossingen. Samen bouwen we jouw beste scenario.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Groen, Grensverleggend en Gegarandeerd, zodat jouw pand kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Die meerwaarde creëren we samen. Aan de hand van Factor G – ons concept voor toekomstgerichte bedrijfshuisvesting.

Nieuwsberichten

15-12-2022 Transformatie en renovatie winkelpand hartje Arnhem afgerond
24-05-2022 Nachtelijke operatie in de binnenstad van Arnhem
25-01-2022 Uitdagende transformatie in hartje Arnhem

Oplevering
  • 2022
Projectfase
  • Gerealiseerd
Start
  • 2022