Meandergebouw Pompestichting – Nijmegen

Tijdens werkzaamheden gewoon in gebruik

Giesbers Servicebouw heeft de renovatie uitgevoerd van het Meander-gebouw in Nijmegen, gelegen op het terrein van de Pompestichting. Een bijzonder project gezien de bewoners van dit gebouw, namelijk mensen aan wie TBS is opgelegd en die voorbereid worden op een terugkeer in de maatschappij. En bijzonder aangezien het gebouw, gelegen op het terrein van de Pompestichting, tijdens de sloop en renovatie gewoon in gebruik is gebleven.

Rekening houden met de bewoners

Dit vroeg om een flexibele manier van werken waarbij veel rekening is gehouden met de bewoners. De verbouwing is dan ook in twee fases geknipt. Het project omvatte de gedeeltelijke sloop en verbouw van het Meander-gebouw. Het had in de oude opzet 20 zelfstandige woonunits met collectieve sanitaire ruimten. Nu wij er klaar zijn bestaat het complex uit 22 woonunits en één miva-woonruimte (geschikt voor minder validen) met elk een eigen sanitaire ruimte. De bestaande installaties van het gehele complex zijn gedeeltelijk vervangen en verplaatst. Daarnaast zijn de gevel en het dak volledig geïsoleerd en de kozijnen vervangen. Tevens heeft het pand een kenmerkende afgeronde gevel gekregen. Wij hebben de werkzaamheden van de E&W-installateurs tijdens het gehele project gecoördineerd.

Over Pro Persona

De Pompestichting is onderdeel van Pro Persona, een organisatie met deskundigheid in het behandelen van hulpvragen op het gebied van specialistische geestelijke gezondheid. Zij bieden specialistische zorg aan jeugdigen, volwassenen en ouderen met psychische problemen. Ze behandelen zo veel mogelijk thuis, ambulant en in deeltijd. Als het echt niet anders kan kunnen cliënten in de klinische voorzieningen worden opgenomen. De behandeling is altijd zo licht als mogelijk en zo zwaar als noodzakelijk. De behandelingen helpen cliënten beter te worden of zich beter te voelen en zelf keuzes te maken die de kwaliteit van hun leven verbeteren.

Giesbers Servicebouw is trots met dit project een steentje te hebben mogen bijdragen aan de zorg die Pro Persona biedt.

Nieuwsberichten

09-05-2019 Renovatie voor bijzondere doelgroep opgeleverd
21-01-2019 Eerste fase gereed

Architect
  • Pieter Oosterhout BNA
Opdrachtgever
  • Pro Persona
Oplevering
  • 2019
Projectfase
  • Gerealiseerd
Start
  • 2018