Distributiecentrum Varova Fashion – Arnhem

Ruimte voor groei

Thirty Two BV tekende voor de tweede keer op Businesspark IJsseloord2. Dit keer voor de nieuwbouw van een distributiecentrum voor huurder Varavo Fashion, om ruimte te geven aan de groei van het bedrijf. De opdracht behelsde de complete bouwkundige, constructieve en installatietechnische werkzaamheden inclusief de terreinwerkzaamheden.

Het nieuwe distributiecentrum is naast het pand gekomen dat Varavo Fashion daar al in gebruik heeft. Varavo is bekend van winkelketens als OPEN32, Sissy-Boy en Men at Work en kledingmerken als Tumble ‘N Dry, Gsus, KOI en Ontour. Deze multibrandstores hebben samen 68 vestigingen in Nederland, België en Duitsland die bevoorraad worden vanuit het nieuwe distributiecentrum.

Zeer hoog bouwtempo

Het werk werd gekenmerkt door een zeer hoog bouwtempo: 4 juni is de aannemingsovereenkomst getekend, op 5 juni werd de bouwplaats al ingericht, omdat oplevering op 31 december 2015 moest plaatsvinden. Dat betekende een flinke uitdaging voor het team. De bouw werd in drie fases opgesplitst voor een zo efficiënt mogelijke planning en ploegindeling, die met zeer verkorte intervallen werkte om een strakke planning te kunnen realiseren. Gezien de deadline werd een zesdaagse werkweek ingesteld met dubbele ploegbezettingen in de uitvoering en ook in de bouwvak werd doorgewerkt. Een intensief traject dus, terwijl tussentijds vanuit de opdrachtgever ook nog wat planwijzigingen kwamen. Toch kon, door een goede en prettige samenwerking met de opdrachtgever en met voor ons bekende partners en leveranciers, half december al opgeleverd worden.

Opdrachtgever
  • Thirty Two B.V
Oplevering
  • 2015
Projectfase
  • Gerealiseerd
Start
  • 2015