De Eenvoud

Verduurzaming 65 huurwoningen in bewoonde staat

In opdracht van woningbouwvereniging de Eenvoud werken we aan de verduurzaming van 65 woningen. In verschillende straten in Arnhem-Noord, waar de Eenvoud huurwoningen aanbiedt, plaatsen we nieuwe isolerende deuren en ramen met dubbel glas HR++. Waar nodig worden ook de kozijnen vervangen.

Inzet OpenSpace

Ter voorbereiding hebben we met 360° camera’s (OpenSpace) van elk huis een ‘warme opname’ gemaakt. Zodoende hebben we goed inzicht gekregen in wat er waar precies moet gebeuren. Met een warme opname kunnen we afwijkingen en bijzonderheden in kaart brengen en op basis daarvan bewoners goed informeren wat ze kunnen verwachten van onze werkzaamheden. Een ander voordeel is dat ook onze samenwerkingspartners gebruik kunnen maken van deze opnames waardoor bewoners niet meerdere keren bezoek van een van ons krijgen.

Verduurzamen in bewoonde staat vraagt om goede communicatie

Goede communicatie met bewoners is voor ons vanzelfsprekend, want we gaan immers in hun woning aan de slag, terwijl zij er blijven wonen. Wij vinden het persoonlijke aspect dan ook heel belangrijk en zullen ons altijd blijven realiseren dat we te gast zijn. We werken volgens een strakke planning – twee dagen voor een tussenwoning, drie dagen voor een hoekwoning – om de bewoners zo kort mogelijk tot last te zijn.

Planning verduurzaming

Met de werkzaamheden aan de Cattepoelseweg en Hommelseweg hopen we voor de bouwvak klaar te zijn. Het gedeelte Dalweg-Heselbergherweg wordt na de bouwvak opgepakt. Vooralsnog streven we naar een totale afronding van deze verduurzamingsopdracht voor de Eenvoud aan het eind van het eerste kwartaal van 2025.

Opdrachtgever
  • Woningbouwvereniging de Eenvoud
Oplevering
  • 2025
Overige partijen
  • JW van Rossum
  • Schildersbedrijf De Kleermaeker
Projectfase
  • In uitvoering