Brandweerkazerne – Beuningen

Nieuwe, duurzame vloer gelegd

In opdracht van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid vervangen wij de bestraatte vloer van de brandweerremise in Beuningen door een monolithisch afgewerkte betonvloer van 20cm dik. Monolitisch wil zeggen dat de betonvloer in één keer wordt aangebracht en na het storten tijdens het verhardingsproces glad wordt afgewerkt oftewel ‘gevlinderd’. Hierdoor ontstaat een dicht en duurzaam glad oppervlak. Op verzoek van de brandweer wordt deze vloer uitgevoerd met een enigszins ruwe toplaag, waardoor deze minder glad en nog slijtvaster wordt.

Tijdens het vervangen van de vloer worden de brandweerauto’s tijdelijk in een nabijgelegen bedrijf gestald, waardoor de uitrijtijden bij een calamiteit gewaarborgd blijven. De brandweerpost zelf blijft wel bemand. Hiervoor hebben wij de nodige beschermende maatregelen getroffen, zodat de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer geen hinder ondervinden van onze werkzaamheden.

De totale vloer heeft een oppervlak van 155m2, met afschot naar nieuwe afvoerputjes en een vernieuwde riolering. Naast de werkzaamheden aan de vloer hebben we de ‘natte werkhoek’ opgeknapt. Hier is het tegelwerk uitgebreid en een nieuwe wasgelegenheid aangebracht. Op de tweede foto wordt de wapening gelegd. Op de laatste foto is de vloer gestort.

Opdrachtgever
  • Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
Oplevering
  • 2019
Projectfase
  • Gerealiseerd