Kantoor Unica Arnhem ‘vergroend’

Kantoor Unica Arnhem ‘vergroend’

Het kantoorgedeelte op de begane grond van Unica Building Services in Arnhem was nodig aan vernieuwing toe. Wim Strunk, vestigingsdirecteur van Arnhem, vond het belangrijk dat het team zelf mocht bepalen hoe het kantoor vormgegeven werd. Een binnenhuisarchitect heeft daarop hun wensen vertaald naar een mooi ontwerp. Voor de verbouwing – die circulair is uitgevoerd met voor het merendeel duurzame en waar mogelijk gerecyclede materialen – werd onze hulp ingeroepen.

Samen met Unica werken wij voor onder anderen zorgorganisatie De Waalboog aan onderhoudsopdrachten en meerjarenonderhoudsplannen (MJOP) van bestaande en nieuwe bouw. Nu was Unica dus een keer onze opdrachtgever.

Naar ontwerp van de binnenhuisarchitect hebben wij het kantoor in Arnhem vervolgens een huiselijke, natuurvriendelijke uitstraling gegeven. Zo hebben we de wanden voorzien van stroken grasbehang uit de Alpen, nieuwe vloerbedekking gelegd, de wanden gesausd en een nieuw systeemplafond aangebracht, uitgevoerd in wit- en groentinten. Verder hebben we een scheidingswand van whitewash vurenhouten balkjes gemaakt en die aan weerszijden voorzien van stalen plafondplaten, materiaal dat overgebleven is van de sloop en op deze manier hergebruikt wordt. De ruimte is verder aangekleed met bloembakken en schijven van boomstammen, afkomstig van een  plaatselijke houtzagerij. Al met al een metamorfose van de kantoorruimtes met een frisse en natuurlijke sfeer tot gevolg; een fijne werkplek in een persoonlijke en inspirerende omgeving. Een verrassend eindresultaat passend bij de behoefte van de Unica-medewerkers.