Groep 7-leerlingen via JINC op Bliksemstage bij NXP en Giesbers

Groep 7-leerlingen via JINC op Bliksemstage bij NXP en Giesbers

Een enthousiaste groep-7 leerlingen van basisschool De Dukendonk in Nijmegen heeft dinsdag onze opdrachtgever NXP Semiconductors bezocht voor een Bliksemstage via JINC. JINC is een initiatief dat ervoor zorgt dat leerlingen uit wijken met veel sociaaleconomische achterstand meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten. Dit doen ze door hen onder te dompelen in de praktijk.

Tijdens Bliksemstages en TaalTrips maken leerlingen kennis met allerlei beroepen en sectoren. Via het JINC-programma verkennen ze verschillende beroepen en ontdekken ze hun talenten.

De leerlingen van De Dukendonck werden in 4 groepen verdeeld over NXP en 3 bedrijven die net als Giesbers Servicebouw voor NXP werken. Bij NXP mochten ze meekijken en proefjes doen in een laboratorium, bij Sophimil konden ze met een minikraan graven en rijden in een elektrische shovel en bij Van Elk een wandje voorzien van scanbehang, het wandje sausen en een slotkast met klink plaatsen.

Collega’s Wiljan en Martijn legden de kinderen onder meer uit wat Giesbers Servicebouw doet, hoe een 3D-model werkt, hoe je een prijs maakt, dat we een planning maken van wanneer we wat gaan doen etc. Tot slot maakten de kinderen onder toeziend oog van onze vakmannen Tonnie en René een vogelhuisje dat ze mee naar huis mochten nemen.