Giesbers Servicebouw geeft afdeling Radiotherapie Radboudumc een upgrade

Giesbers Servicebouw geeft afdeling Radiotherapie Radboudumc een upgrade

Het Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) krijgt een nieuwe ‘versneller’; een bestralingstoestel dat wordt gebruikt voor de behandeling van kanker. Hiervoor dienen de bestaande installaties, bunker en aangrenzende bedienruimte inclusief het vaste meubilair een upgrade te krijgen. Deze werkzaamheden gaan wij oppakken. De uitdaging zit in het feit dat de activiteiten in het ziekenhuisgebouw hiervan geen hinder mogen ondervinden.

Radboudumc en Giesbers Servicebouw zijn al langere tijd in gesprek over een mogelijke samenwerking en deze opdracht is de eerste die wij voor hen gaan uitvoeren.

Verantwoordelijk voor heldere communicatie en voorkomen hinder

De afdeling Radiotherapie behandelt kanker door middel van bestraling (radiotherapie). Radiotherapie vernietigt kankercellen of remt deze in hun groei. Ook is radiotherapie belangrijk bij pijnbestrijding. Doelstelling van het Radboudumc gedurende de bouw is een ongestoorde bedrijfsvoering. Tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden blijven de afdeling en verdiepingen waar die plaatsvinden gewoon ‘open’ en in bedrijf. Ook de klimatologische omstandigheden dienen op peil te blijven. Dat vraagt om een gedetailleerde planning, heldere communicatie en goede afstemming met onze opdrachtgever. Vanaf aanvang van onze werkzaamheden wordt het bouwgebied aan ons overgedragen en zijn wij ervoor verantwoordelijk dat onze activiteiten de bedrijfsvoering van de betreffende ziekenhuisafdelingen – en van de gebieden daarbuiten die vanuit het bouwgebied worden gevoed – niet verstoren.

Duurzame kwaliteit

Onze werkzaamheden zijn divers: het verwijderen van bestaande plafonds, de wanden, vloerafwerking en het vaste meubilair. De wanden in de wachtruimte gaan we aanpassen en er komt een nieuwe indeling van de kleedruimte en beddentoegang. Waar mogelijk gaan we de bestaande deuren en kozijnen hergebruiken. Ook coördineren wij de E- en W-installatie.

In de bunker waar de nieuwe versneller komt te staan gaan we de bestaande vloerput aanpassen naar een nieuwe, grotere put. Hier komt ook een volledig nieuw plafond, voorzien van diverse installatie-onderdelen zoals ventilatieroosters, verlichting, rookmelders, camera’s etc. In de bunker monteren we een tillift. Aan het plafond boven de versneller komt een ‘papegaai’, een beugel waaraan de patiënt zich omhoog kan trekken. Tot slot leggen we in de bunker en diverse andere ruimtes nieuwe pvc vloerafwerking. Alle nieuwe onderdelen en materialen zijn van duurzame kwaliteit.

Na de bouwvak starten we met onze werkzaamheden.