Verduurzaamde Sporthal Doorwerth is weer een comfortabele plek om te sporten

Verduurzaamde Sporthal Doorwerth is weer een comfortabele plek om te sporten

Na een grondige verduurzaming van 9 maanden is Sporthal Doorwerth weer een eigentijdse, comfortabele sportfaciliteit geworden. Gebouwd in 1970 voor primair onderwijs, werd de hal in de loop van de jaren gedeeld door lagere en middelbare scholen en diverse sportverenigingen. Het gebouw raakte echter gedateerd, had een slechte akoestiek en miste comfort. Onze missie was duidelijk: Sporthal Doorwerth moest weer een moderne, frisse plek met een eigentijdse uitstraling worden, waar sporters van alle leeftijden graag samenkomen.

In opdracht van gemeente Renkum hebben we de sporthal daarom volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Met als resultaat een fijne plek met optimaal comfort, moderne faciliteiten, zonder hoge stookkosten en met een functionaliteit die voor de langere termijn gewaarborgd is.

Bijdragen aan duurzaamheidsambities gemeente Renkum

Met de renovatie en verduurzaming van Sporthal Doorwerth dragen we actief bij aan de duurzaamheidsambitie van gemeente Renkum om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Zuinig omgaan met energie en grondstoffen, inzet van meer schone en duurzame energiebronnen en inspelen op gevolgen van klimaatverandering zijn daarbij uitgangspunten. Onze maatregelen omvatten niet alleen isolatie van buitenmuren en dak, maar ook de installatie van zonnepanelen, vervanging van kozijnen, interne renovaties, een nieuwe vloer, ledverlichting en optimalisatie van warmte- en ventilatiesystemen.

Waarde behouden en levensduur verlengen

In lijn met de behoeften en gebruiksduurcriteria van Sporthal Doorwerth hebben we de waarde van het pand behouden en de levensduur ervan verlengd. Onze aanpak is gericht op het behoud van waardevolle gebouwen, het vergroten van hun levensduur, en het optimaliseren van functionaliteit en waarde. Dit alles met het oog op hedendaagse en toekomstige eisen van opdrachtgevers en gebruikers. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar duurzame renovaties, resulterend in blijvend lage energiekosten en een gezond, comfortabel binnenklimaat, waarvan Sporthal Doorwerth een mooi voorbeeld is.