Bedrijfsverzamelpand met medisch centrum Emmaplein

Verduurzaming van energielabel G naar B

Als onderdeel van de opdracht om het gemeentelijk vastgoed van ‘s-Hertogenbosch te verduurzamen naar BENG heeft Giesbers Servicebouw dit bedrijfsverzamelpand aan het Emmaplein onder handen genomen. Daarmee is het pand van energielabel G naar B gegaan. In totaal hebben we ongeveer 20 gebouwen in ’s-Hertogenbosch verduurzaamd door een zo hoog mogelijk niveau van energiebesparing met bouwkundige en installatietechnische maatregelen te realiseren.

Op de begane grond van dit gebouw zit een medisch centrum met huisartsenpraktijk In de Leonardus, psychologische ondersteuning en een apotheek. Op de bovengelegen twee verdiepingen bevinden zich kantoren waar verschillende kleinere bedrijven gevestigd zijn.

Best passende oplossingen

De verduurzaming bestond hier uit het isoleren van de gevel en alle leidingen. Over de gehele achtergevel hebben we het enkelglas en de houten kozijnen vervangen door HR++ glas in kunststof kozijnen. Overal is LED-verlichting aangebracht en op het dak is het aantal zonnepanelen uitgebreid. De cv-installatie is waterzijdig ingeregeld, wat betekent dat het water uit de cv-ketel gelijkmatig over de radiatoren wordt verdeeld. Hierdoor verwarm je de ruimtes efficiënter en hoeft de cv-pomp minder hard te werken. Verder is op diverse plaatsen aanwezigheidsdetectie geïnstalleerd waardoor het licht daar niet onnodig blijft branden. In de hal is een energiedashboard gekomen, waarvan de opwekking van duurzame energie en het energieverbruik afgelezen kunnen worden. Dit vergroot de bewustwording van de gebruikers om bewuster met energie om te gaan.

Innovatieve manier van denken

De doelstelling van gemeente ’s-Hertogenbosch past bij onze filosofie om bij alles wat wij doen mee te denken over en met de best passende oplossingen te komen als het gaat om CO2-reductie en verduurzaming. Het realiseren van een duurzaam gebouw vraagt om een innovatieve manier van denken. Onze jarenlange ervaring op dat gebied helpt verantwoorde keuzes te maken. We zijn dan ook heel blij de gemeente te kunnen helpen bij het behalen van haar duurzaamheidsdoelstelling.

Bouw je beste scenario met Factor G

Ook eens van gedachten wisselen over jouw (bedrijfs)huisvesting? We luisteren graag. Als je al een idee hebt en ook als je nog geen idee hebt waar je moet beginnen. Of het nu gaat om uitbreiding, renovatie, verduurzaming, transformatie of nieuwbouw. Wij denken met je mee vanaf het allereerste begin en delen vrijblijvend onze kennis. We luisteren, vragen door en dagen je uit om met andere ogen naar de toekomst te kijken.

Als het om jouw huisvesting gaat, weet je één ding zeker: alles moet erop ingericht zijn om zo goed mogelijk te kunnen (blijven) opereren. Dat is ook onze visie als het gaat om huisvestingsoplossingen. Samen bouwen we jouw beste scenario.

Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in (complexe) bedrijfshuisvesting en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Groen, Grensverleggend en Gegarandeerd, zodat jouw pand kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Die meerwaarde creëren we samen. Aan de hand van Factor G – ons concept voor toekomstgerichte bedrijfshuisvesting.

Opdrachtgever
  • Gemeente ‘s-Hertogenbosch
Oplevering
  • 2020
Overige partijen
  • HOMIJ