Onderwijsgroep Quadraam – diverse locaties

Doorlopend onderhoud op diverse vestigingen

De Gelderse Onderwijsgroep Quadraam biedt onderwijs op 14 middelbare scholen in de regio Arnhem, De Liemers en Overbetuwe. Wij voeren voor hen op basis van een meerjarig onderhoudscontract diverse werkzaamheden uit op scholen in onder meer Arnhem, Duiven, Didam en Zevenaar.

6-jarig onderhoudsplan rijksmonument

Zo ook bij het Montessori College, gevestigd in een rijksmonumentaal pand in Arnhem. Een prachtig pand, maar onderhoudsklussen waren hier op een gegeven moment niet meer voldoende. Een rijksmonument vraagt immers om meer. Wij hebben toen met Quadraam meegedacht over de haalbaarheid van het onderhoud en hen geadviseerd gebruik te maken van de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). En hen geholpen bij de inspectie van het pand en geadviseerd bij het onderbouwen van de subsidieaanvraag. En de subsidie is toegekend!

Een mooie opsteker voor Quadraam. Zij is nu immers in staat meer te doen voor hetzelfde geld om het monumentale pand te herstellen en te behouden. Sinds 2020 voeren wij, voor een periode van zes jaar, de benodigde werkzaamheden uit. Het gaat om noodzakelijke, reguliere werkzaamheden gericht op het behoud van de monumentale waarden van het beschermde pand: onder meer schilderwerk, het onderhoud van kozijnen, dak en hemelwaterafvoer en plaatselijk herstel van houtwerk.

Opdrachtgever
  • Onderwijsgroep Quadraam
Projectfase
  • In uitvoering
Start
  • doorlopende opdracht sinds 2014