Giesbers Ontwikkelen en Bouwen – Wijchen

Circulaire verbouwing

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen heeft zichzelf uitgedaagd en meegedaan aan de Circular Economy Challenge van de Rabobank. Dit heeft in hoge mate bijgedragen aan het interne bewustwordingsproces over hoe zij als ontwikkelende bouwer én ondernemer een belangrijke rol te vervullen heeft als het gaat om een circulaire benadering van bedrijfshuisvesting.

Voor de verbouwing van hun kantoor in Wijchen zijn medewerkers betrokken en gestimuleerd mee te denken en ideeën te verzamelen voor het zo veel mogelijk circulair verbouwen van hun werkomgeving. Want wat voor de één (rest)afval is, is voor de ander nog bruikbaar.

Circulair verbouwen

Giesbers heeft die circulaire manier van denken nu ook toegepast bij de verbouwing van haar eigen pand. Uit bestaande wanden en kasten zijn bureaubladen op zit- en stahoogte gemaakt voor de concentratieplekken. Verder hebben zij in Gispen een partner gevonden voor ‘gerevitaliseerd’ meubilair. Gispen verlengt de levensduur van producten, ofwel revitaliseert ze. Zo staan er onder meer bureaus, opnieuw gestoffeerde bureaustoelen en actief werken stimulerend zitmeubilair uit deze collectie in het verbouwde kantoor. En komen er op diverse plekken hanglampen geperst uit restmateriaal en voormalige treinbanken. Ook voor de verdere aankleding worden materialen gebruikt die hun functie hebben gehad, maar in het kantoor van Giesbers een nieuw leven krijgen.

Begeleiden en in- en uithuizen

Een mooie opdracht voor Giesbers Servicebouw. Wij hebben het gehele project begeleid, de inzet van partners gecoördineerd, in- en uitgehuisd en de ICT geregeld. Uiteraard met zo min mogelijk overlast voor de gebruikers. Want het kantoor bleef tijdens de gehele verbouwing in gebruik. Het totale traject kende drie fases. Als eerste werd de bovenverdieping aangepakt. Toen iedereen daar naartoe verhuisd was, was de begane grond aan de beurt. Dat traject verliep in twee fases. Eerst de werk- en vergaderplekken en als klap op de vuurpijl de herinrichting van de entree en de realisatie van een café annex bedrijfsrestaurant. Met als puntjes op de i de ‘revived’ aankleding.

Nieuwsberichten

26-06-2019 Circulaire verbouwing brengt Giesbers een open en flexibel kantoor

Architect
  • Vakwerk Architecten
Opdrachtgever
  • Giesbers Ontwikkelen en Bouwen
Projectfase
  • Gerealiseerd
Start
  • 2019