Verpleeghuis Joachim en Anna – Nijmegen

Onderhoud zorggebouwen

Giesbers Servicebouw is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud, storingen en bouwkundige aanpassingen aan de bestaande gebouwen van Stichting De Waalboog op locatie Joachim en Anna. Daarnaast voeren we diverse verbouw- en installatiewerkzaamheden uit en ondersteunen we interne verhuizingen om de verschillende fases van de nieuwbouw mogelijk te maken. De zorglocatie in Nijmegen ondergaat de komende jaren namelijk een ware metamorfose; Giesbers Ontwikkelen en Bouwen gaat deze vrijwel geheel vervangen door toekomstbestendige nieuwbouw.

In fasen

Het nieuwbouwtraject duurt enkele jaren. In meerdere fases achter elkaar worden zes zorggebouwen neergezet. Het terrein ondergaat eveneens stap voor stap een metamorfose. In verschillende fases gaat Servicebouw hier aan de slag. Gedurende dit traject zorgen we er voor dat het verlenen van zorg door kan gaan in de bestaande en nieuwe gebouwen.

Continuïteit zorgverlening geborgd

Grote uitdaging is om onze werkzaamheden uit te voeren terwijl de zorgverlening gewoon doorgaat. Voorafgaand aan elke nieuwe fase van de nieuwbouw gaan wij aanpassingen doen aan de bestaande gebouwen zodat vervolgens de bouwdelen gesloopt kunnen worden. Zo hebben we voorafgaand aan fase 1 onder meer een nieuwe, tijdelijke, fysioruimte gecreëerd voor de komende drie jaar. Op deze locatie zat eerst de technische dienst die nu naar elders verhuisd is. De voormalige fysioruimte was gevestigd in een vleugel die inmiddels gesloopt is om plaats te maken voor nieuwbouw.

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen heeft de eerste twee nieuwe zorggebouwen overgedragen aan De Waalboog en de bewoners hebben hun intrek genomen. Op dit moment wordt wederom een deel van de bestaande bebouwing gesloopt waardoor er ruimte komt om daar een volgend groepje woningen te realiseren. Het hele project loopt tot 2024.

10-jarig onderhoud

Sinds 2020 verzorgt Servicebouw het onderhoud van de bestaande gebouwen die pas in latere fases op de planning staan om te worden gesloopt. Na oplevering van de nieuwe, duurzame zorggebouwen door Giesbers Ontwikkelen en Bouwen gaan we voor deze gebouwen 10 jaar het onderhoud doen, samen met onze partner Unica.

Opdrachtgever
  • Stichting De Waalboog
Overige partijen
  • Unica
Projectfase
  • In uitvoering