CSG Het Streek Ede

Gedeeltelijk circulaire renovatie

Het Streek, Christelijke Scholengemeenschap (CSG) voor voortgezet onderwijs in Ede, is een school met de blik op de toekomst. Wij hebben voor hen onder meer een nieuwe kantine met stilteruimtes voor het personeel gemaakt en diverse lokalen aangepast en gerenoveerd.

Werkzaamheden plannen tijdens vakanties

Vakanties zijn de ideale periode om werkzaamheden als deze op te pakken. Dan hebben leerlingen en medewerkers immers geen last van ons en kunnen wij rustig doorwerken zonder rekening te hoeven houden met lessen, looproutes etc.

Onze werkzaamheden vonden plaats op twee verdiepingen. Zo hebben we onder meer een nieuwe kantine met stilteruimtes voor het personeel gemaakt, diverse lokalen aangepast en ontmoetingsruimtes, vergaderruimtes, kantoortjes en een pantry gerenoveerd. Ook hebben we de afdeling groenvoorziening uitgebreid, een toegang tot en uitbreiding van het dakterras bij de lerarenkamer gecreëerd met hergebruik van het bestaande terrashekwerk. En voor de opleiding zorg & welzijn lokalen gerealiseerd in voormalige open ruimtes die ze nu afzonderlijk kunnen afsluiten. Op de afdeling Bestuur en Managementondersteuning hebben we een overlegruimte gecreëerd waarvoor bestaande deuren zijn gebruikt.

Vooraf meedenken en proactief handelen

Bij al deze werkzaamheden hebben we onze opdrachtgever veel zorgen uit handen genomen door vooraf mee te denken en daar waar zich onvoorziene omstandigheden voordeden, proactief met oplossingen te komen.

Toekomstgerichte en duurzame school

De school is ingedeeld in vier vleugels, met elk een maximumgrootte van 250 leerlingen. Er zijn praktijkruimten, werkplaatsen, een theater, grand café en een dansstudio om elke leerling een zo breed mogelijk keuzepakket te kunnen bieden. Duurzaamheid heeft veel aandacht gekregen bij CSG Het Streek. Door de mogelijkheden voor uitbreiding is de school toekomstgericht ingedeeld en gebouwd. Er zijn zonnepanelen, een WKO-installatie voor verwarming en koeling, energiezuinige verlichting en al het (regen)water gaat terug naar de natuur. Een fijn en gezond binnenklimaat is geborgd door te bouwen volgens de richtlijnen van de Frisse School. Per ruimte is het binnenklimaat te regelen. Een gebalanceerd ventilatiesysteem voorkomt dat er energie verloren gaat door ventilatielucht.

Opdrachtgever
  • CSG Het Streek
Overige partijen
  • Kuijpers
  • E.M.S. Afbouw
  • Verag
Projectfase
  • Gerealiseerd