CSG Het Streek Ede

Duurzame en circulaire renovatie

Het Streek, Christelijke Scholengemeenschap (CSG) voor voortgezet onderwijs in Ede, is een school met de blik op de toekomst. Indertijd gebouwd door Trebbe hebben wij er nu een nieuwe kantine gebouwd en diverse lokalen aangepast en gerenoveerd. De school is ingedeeld in vier vleugels, met elk een maximumgrootte van 250 leerlingen. Er zijn praktijkruimten, werkplaatsen, een theater, grand café en een dansstudio om elke leerling een zo breed mogelijk keuzepakket te kunnen bieden.

Werkzaamheden plannen tijdens de vakantie

Vakanties zijn de ideale periode om een renovatie/verbouwing als deze op te pakken. Dan hebben leerlingen en medewerkers immers geen last van ons en kunnen wij rustig doorwerken zonder rekening te hoeven houden met lessen, looproutes etc. Onze werkzaamheden vonden plaats op twee verdiepingen. Zo hebben we onder meer diverse ontmoetingsruimtes, vergaderruimtes en een lerarenkamer gerenoveerd. En een nieuwe kantine met stilteruimtes gebouwd en kantoortjes, een pantry en de afdeling groenvoorziening verbouwd.

Toekomstgerichte en duurzame school

Duurzaamheid heeft veel aandacht gekregen bij CSG Het Streek. Door de mogelijkheden voor uitbreiding is de school toekomstgericht ingedeeld en gebouwd. Er zijn zonnepanelen, een WKO-installatie voor verwarming en koeling, energiezuinige verlichting en al het (regen)water gaat terug naar de natuur. Een fijn en gezond binnenklimaat is geborgd door te bouwen volgens de richtlijnen van de Frisse School. Per ruimte is het binnenklimaat te regelen. Een gebalanceerd ventilatiesysteem voorkomt dat er energie verloren gaat door ventilatielucht.

Opdrachtgever
  • CSG Het Streek
Overige partijen
  • Kuijpers
  • E.M.S. Afbouw
  • Verag
Projectfase
  • Gerealiseerd