Denkt u aan de nieuwe Energiebesparingsplicht?

Denkt u aan de nieuwe Energiebesparingsplicht?

Wist u dat bedrijven en instellingen verplicht zijn maatregelen te treffen voor energiebesparing die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden? Met ingang van 1 juli 2019 is daar nog een wettelijke verplichting bijgekomen. Volgens de Informatieplicht Energiebesparing bent u voortaan namelijk ook verplicht te rapporteren in het eLoket van RVO welke maatregelen u hebt uitgevoerd. En de komende jaren zal er alleen maar meer regelgeving rondom verduurzaming komen.

Deze energiebesparingsplicht geldt ook voor uw bedrijf als u jaarlijks vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas (equivalent) verbruikt. Graag zoeken wij samen met u naar de voor u meest efficiënte duurzaamheidsoplossingen. Op het gebied van gebruikscomfort en toe te passen materialen, maar ook op terugverdientijden en onderhoudskosten. Wij helpen u een scherp inzicht te krijgen in welke voordelen u dit oplevert. Verduurzaming van uw vastgoed – of het nu kantoren, onderwijsgebouwen, zorginstellingen of fabrieken betreft – wordt dus nog belangrijker.

Als bedrijf kunt u anticiperen op deze ontwikkelingen door er voor te zorgen dat u voorbereid bent op de toekomst. En daardoor levert u tevens die hoognodige bijdrage aan een gezondere aarde. Doet u met ons mee? Neem dan contact met ons op en wij gaan graag met u om tafel.