Meerjarig onderhoudscontract voor Unica en Servicebouw

Meerjarig onderhoudscontract voor Unica en Servicebouw

Stichting De Waalboog tekende afgelopen week een contract met Unica Building Services voor het meerjarig onderhoud van de nieuwbouw van verpleeghuis Joachim en Anna. Een contract dat zowel de techniek als de bouw betreft. Giesbers Servicebouw is door Unica betrokken als bouwkundig partner. Joachim en Anna in Nijmegen ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Na een klein jaar bouwen is afgelopen week het eerste nieuwe gebouw, De Wingerd, door Giesbers Ontwikkelen en Bouwen overgedragen aan en in gebruik genomen door Stichting De Waalboog. De Wingerd is het eerste gebouw uit de reeks van zes; begin 2022 wordt het tweede gebouw overgedragen, Magnolia.

De Wingerd wordt het nieuwe thuis voor mensen met dementie en gedragsproblemen. Dit gebouw ligt achteraan op het terrein in een rustige, prikkelarme omgeving tegen de bosrand. In Magnolia komen mensen met ouderdomsproblemen én psychiatrische problematiek te wonen. Beide gebouwen zijn optimaal afgestemd op de behoeften van de bewoners.

Onderhoudscontract behelst zowel techniek als bouw van zes zorggebouwen

In samenwerking met Unica Building Projects heeft Giesbers Ontwikkelen en Bouwen hier voor De Waalboog een mooi, klimaatneutraal gebouw ontwikkeld en gerealiseerd. Het totale nieuwbouwtraject duurt enkele jaren. In meerdere fases achter elkaar worden zes toekomstbestendige zorggebouwen neergezet. Unica Building Services (techniek) en Giesbers Servicebouw (bouw) gaan voor al deze zes gebouwen het meerjarig onderhoud verzorgen.

Begin maart gaat de schop de grond in om de volgende twee gebouwen te realiseren. De fase van het slopen en bouwrijp maken van dit tweede gedeelte van de herontwikkeling is op dit moment in voorbereiding.