Coronaproof afstuderen; het kan bij Giesbers Servicebouw!

Coronaproof afstuderen; het kan bij Giesbers Servicebouw!

Een afstudeerplek bieden in coronatijd is niet gemakkelijk. En toch doen wij het. Want juist nu moeten we onze collega’s van de toekomst helpen. En onderwijsinstellingen steunen.

De komende maanden gaan Sara en Tim, studenten Bouwkunde aan de HAN, afstuderen bij Giesbers Servicebouw op het onderwerp ‘Renoverend verduurzamen van oude kantoorpanden’. Het gaat om het verduurzamen van kantoorpanden van meer dan 100 m2 van vóór 1920, van energielabel G naar energielabel C en A. Hierbij gaat de focus liggen op kosten en duurzaamheid, en wordt als aanvulling ook de behaaglijkheid van de kantoren meegenomen.

De energieprestaties van kantoren krijgen veel aandacht, maar welke garanties zijn er dat kantoren na oplevering goed genoeg scoren op gezondheid, comfort en productiviteit? Er staan dan ook vier thema’s centraal: lucht, klimaat, licht en geluid. Ieder thema krijgt een beoordeling op drie ambitieniveaus: klasse C (voldoende), klasse B (goed) en klasse A (zeer goed). De ambitieniveaus zullen worden gecombineerd met de energielabels, om een zo compleet mogelijk plan te creëren voor het renoveren van de oude kantoorpanden naar gezonde en duurzame kantoorpanden.

Sara liep eerder al stage bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. Succes samen, Sara en Tim!