Woning Schuytgraaf – Arnhem

In flexibele samenwerking

De nieuwbouw van deze 3-laags woning in de Arnhemse wijk Schuytgraaf heeft Giesbers Servicebouw gescoord uit een aanbesteding. De woning heeft een plat dak, betonnen luifel met lichtkoepel en dakterras gekregen.

Flexibiliteit

Door de keuze voor een donkergrijze kleur voor gevelsteen, betonnen gevelelementen, kunststof kozijnen en aluminium dagkant-elementen heeft het geheel een rustieke, massieve uitstraling. Wij hebben de opdrachtgever de ruimte gegeven om zelf de gevelkozijnen met geïntegreerde zonwering te leveren en aan te brengen, en ons bouwproces hierop aangepast.

Meedenken

Dit deed zich ook voor bij de gekozen palletkachel. Het rookgaskanaal voldeed in het ontwerp niet aan het bouwbesluit. Door temperatuurschommelingen bestond de kans op scheurvorming, wat schade zou veroorzaken aan de constructie. Door het ontwerp aan te passen hebben wij dit risico voor de opdrachtgever afgewend. Ondanks deze aanpassingen hebben we de woning drie weken voor de afgesproken opleverdatum op kunnen leveren aan de blije bewoners.

Architect
  • Appel Architecten
Opdrachtgever
  • Particulier
Oplevering
  • 2018
Projectfase
  • Gerealiseerd