Woning Rozendaal

Duurzame metamorfose: van 60-er jaren bungalow naar BENG-woning

Giesbers Servicebouw heeft een 60-er jaren bungalow in Rozendaal verbouwd tot een BENG-woning (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). Vanaf de eerste schetsen hebben wij in bouwteam en samen met de opdrachtgever het ontwerp naar zijn wensen uitgewerkt. De inzet was een zeer comfortabel binnenklimaat realiseren, zowel in de zomer als in de winter.

Een groot gedeelte van het skelet van de woning is blijven staan en ook de begane grond vloer is gebleven. De gehele woning is geïsoleerd met gevelstukwerk en nieuwe dakisolatie. Ook de begane grond vloer is volledig geïsoleerd. De kozijnen zijn van Finti-hout en voorzien van triple glas, die voldoen aan het passiefhuis-certificaat. Het ontwerp is op basis van het passiefhuis-principe, waarbij ook goed gekeken is naar waar thermische massa kon worden toegevoegd. En om koeling goed te kunnen reguleren zijn zomer-en nachtluiken aangebracht. Ook zijn er overstekken gemaakt en enkele kozijnen voorzien van screens.

De woning heeft een WTW-installatie gekregen voor een goede balansventilatie en het warmwater wordt door middel van een heatpipe geregeld. Voor de elektra van de woning zijn PV-panelen toegevoegd. Deze beleveren ook de close-in boiler in de keuken.

Architect
  • D+B architecten
Opdrachtgever
  • Particulier
Oplevering
  • 2017
Projectfase
  • Gerealiseerd
Start
  • 2016